İstanbul Valisi Vasip Şahin, kısa adı Din-Bir-Sen olan Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası'nın genel merkez yöneticilerini kabulünde, toplumun huzur içinde yaşamasında ve huzur bozan olayların önlenmesinde, din görevlilerinin önemli rol oynaması gerektiğini söyledi. 

İstanbul Valiliğini ziyaret eden Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir ve beraberindeki heyet, İstanbul Valisi Vasip Şahin’le görüştü. Sendikal çalışmalar hakkında bilgi aktaran Özdemir, ülkenin içinden geçtiği süreçte din görevlilerine büyük görevler düştüğünü, bunu da Diyanet İşleri Başkanlığı’na daha önce sundukları dosyada dile getirdiklerini ve çözüm sürecinde din görevlilerinden yararlanılmasının önemine vurgu yaptıklarını belirterek şöyle dedi: “Din görevlileri bu toplumun olmazsa olmazıdır. Mihenk taşıdır. Toplumla iç içe yaşayan ve toplumun dinen gelişmesi ve aydınlanması için büyük bir özveriyle çalışan din görevlileri, ülkemizin barış ve kardeşlik duygularıyla huzur içinde yaşamaları için görev alabilirler. Biz, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.”

İstanbul Valisi Vasip Şahin’de bir sendikadan böyle bir teklif gelmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, din görevlilerinin, toplumun huzur içinde yaşayabilmesi için dini vecibeler doğrultusunda toplumu aydınlatarak halkın huzurunu bozan olayların önlenmesinde önemli rol oynayabileceklerini ifade ederek Özdemir’e teşekkür etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şahin, Genel Başkan Yusuf Özdemir ve beraberindeki Din-Bir-Sen heyetine sendikal çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr