Gaziantep'te birçok operasyon yapılmasına karşın, İstiklal Caddesi bombacısı Mehmet Öztürk'ün Gaziantep’ten çıkması, kentte halen uyuyan IŞİD hücreleri olduğunu gösterdi. Gaziantep, Haziran 2015 tarihinden bu yana gerçekleşen IŞİD saldırıları sonrasında sürekli gündeme geldi. Birçok IŞİD kaynaklı katliamın çıkış noktası Gaziantep oldu. Suruç’ta 35 kişiyi katleden Adıyamanlı Şeyh Abdurrahman Alagöz, de Gaziantep’teki hücreden gelmişti. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara’da 10 Ekim 2015’te Tren Garı Meydanı’nda 102 kişiyi öldüren Yunus Emre Alagöz ve yanındaki yabancı uyruklu kişi, Suriye’den önce Gaziantep’e yol aldı. Burada örgütün hücrelerinde bombaları hazırlayan zanlılar, mitingden bir gün önce yola çıkarak başkente ulaştı. 10 Ekim katliamı sonrası Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep’e gitti. Burada çok sayıda operasyon yapan TEM ekipleri, Ankara katliamıyla bağlantısı olan 11 kişiyi gözaltına aldı ancak bunlardan 4’ü tutuklandı.

İki canlı bombayı Ankara’ya getiren kurye Halil İbrahim Durgun düzenlenen bir operasyonda Antep’te kaldığı evde kıstırıldı. Durgun, önce polislerle çatıştı ardından üzerindeki bombaları patlattı. IŞİD’in Gaziantep emiri olduğu belirtilen Yunus Durmaz ise polislerin operasyonundan 30 dakika önce kaçmayı başardı.

YILBAŞI BOMBACILARI DA ANTEP HÜCRESİNDEN İDİ

Ankara’da yılbaşı gecesi eylem hazırlığındayken yakalanan Adnan Yıldırım da, ifadesinde Nisan 2014’te Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ndeki işinden istifa ettiğini, eşi ve çocuklarıyla Gaziantep’e gittiklerini, orada kaçakçılarla görüşüp adam başı 100 TL karşılığında Suriye’ye geçtiklerini dönüşlerini de Gaziantep’ten yaptıklarını anlatmıştı.

TAPELERDEKİ GAZİANTEP

Suriye’de IŞİD’in Türkiye sınır emiri olarak bir dönem çalışan ve sonrasında Rakka’ya çekilen İlhami Balı’nın Ankara’da açılan IŞİD davası kapsamında dinlemeye takılan telefon görüşmeleri, terör örgütünün Gazintep’e militan ve malzeme geçiş üssü olarak kullandığını ortaya koydu. Görüşmelerde IŞİD’in yalnızca militan değil, dürbün, bot, çadır gibi askeri malzemeleri Gaziantep’ten temin ettiği anlaşılıyor. Yine örgütün Suriye’de yaralanan militanlarını Gaziantep’teki özel hastanelerde tedavi ettirdiği de kayıtlardan tespit edildi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr