İsmailağa Cemaati, Beykoz'da, orman arazisine kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan Mahmut Efendi Külliyesi ile ilgili açıklama yaptı. Cemaat, yaptığı açıklamada, "art niyetli mihraklar cemaatimiz ile hükümeti karşı karşıya getirme gibi bir tahrik yöntemi uygulama gayretine girmiş gözükmektedir" dedi.

Bugün web sitesi üzerinden bir açıklama yapan İsmailağa Cemaati, proje dışına çıkılarak yapılan binaların kendileriyle bir ilgisinin olmadığını söylerek, "Bunu vesile yaparak internet ve basılı medyada art niyetli mihraklar, cemaatimiz ile hükümeti karşı karşıya getirme gibi bir tahrik yöntemi uygulama gayretine girmiş gözükmektedir" dedi.

'İLGİMİZ YOK'
"Son günlerde görsel ve sosyal medyada, cemaatimiz ile de ilişkilendirilerek, bir karalama ve kışkırtma ortamı meydana getirmek istenilmektedir" diye başlayan açıklamada, "Külliyenin ne yapımında, ne de yapılan müdahalede, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın ilgisi de dahli de söz konusu değildir" denildi.
 
İsmailağa, açıklamada "Cemaatimiz ve sevenlerimizden ricamız, art niyetli, provokatörlüğe soyunmuş kişi ve kuruluşların etkisinde kalarak herhangi bir taşkınlık yapmamalarıdır. Yapılan her yanlış hareketin Efendi Hazretlerimize ve cemaatimize fatura edileceği gerçeğini unutmayalım" ifadelerini kullanarak "herhangi bir taşkınlığa mahal vermeme" çağrısı yaptı.
 

Mahmut Efendi Külliyesi yıkıldı, Twitter #DirenİsmailAğa dedi

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr