Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ICF Isı Cihazları Fabrikası'nda çalışan işçileri sendikadan ayrılmaya zorlayan işveren hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunda, ICF yönetiminin işçileri tehdit ederek sendikadan ayrılamaya zorladığı, işçilere zorla PTT'den e-şifre aldırtılmaya çalışıldığı ve bu şifrelerin insan kaynakları departmanına teslim edilmesi istendiği iddia edildi. E-şifre alan işçilerin şifrelerinin halen insan kaynakları departmanında bulunduğunun vurgulandığı suç duyurusunda, "İşçilerin e-şifre ile gerçekleştirecekleri her türlü özel ve vatandaşlık işlemleri şu an işverenin inisiyatifi altındadır" denildi. 

Suç duyurunda bulunan işçi, "Sendikadan çıkartılması için zorlanan işçilerin bilgisayar ve teknik işlemlerinin tarafımdan yapılması istendi. Yapmayı reddedince darp edilmek ve işten atılmakla tehdit edildim" dedi. 

Serviste çalışanların bu yaşananlara tanık olduğunun belirtildiği suç duyurusunda, "Tüm kayıtlar insan kaynakları ve servis birimi bilgisayarlarında saklı tutulmaktadır. Ayrıca çıkış işlemlerinin ardı ardına yapılmasını ispatlayan kayıtlar Türkiye Cumhuriyeti e-devlet sistemlerinde kayıtlıdır" denildi. 

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr