Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı'nda bulunan "Turgut Vidinli" isimli mekanda, 5 Mart gecesi bir vahşet yaşandı. Vahşetin mağdurlarının sosyal medyayı kullanarak kamuoyuna duyurduğu olay, kısa sürede yayıldı, Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı ekipler, mekanı "belli bir süreliğine" notunu da düşmeyi ihmal etmeden kapattı. Beşiktaş Belediyesi, hem puan kazanmak, hem de insanları olayın "münferit bir vaka" olduğuna ikna etmek için böyle bir hamle yaptı. Ancak Beşiktaş'taki ilişkiler bu kadar yüzeysel, belediyenin koltuklarında oturanlarsa bu kadar "temiz" değil...

Son belediye seçimleriyle birlikte Beşiktaş Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturan Murat Hazinedar, kamuoyunda hizmetleriyle değil, taşeron işçileri dövdürmesiyle biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Umre'ye giderek "hacı" olan Başkan, dönüşte havalimanına belediye işçilerini toplamış, kendisini alkışlatmıştı.

Bu fotoğraf havalimanında düzenlenen "miting"den:

SİCİL KABARIK: KP MÜŞAHİDİNE SALDIRI
Öte yandan Hazinedar'ı, korumalarının 7 Haziran seçimlerinde Beşiktaş Belediyesi sınırları içindeki okullarda estirdikleri terörden tanıyoruz. Hazinedar'ın korumaları KP müşahidini darp etmişti.

Seçim günü soL'un Türkiye'de yaşananları aktardığı, "Oy verme işlemi AKP'nin hileleriyle başladı!" başlıklı haberden bir kısım:

HACI BAŞKAN 'YASADIŞI' DEDİ, DEMİR ÇUBUKLAR ÇIKTI
Halbuki, aynı temizlik işçileri, "grev yapıyorlar" denilerek dövdürülmüştü. Bu olay, Hazinedar göreve geldikten kısa bir süre sonra, 15 Aralık 2014'te yaşanmıştı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Barış Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan CHP’li Başkan Murat Hazinedar’ı protesto eden grevdeki Beltaş işçileri saldırıya uğramıştı. Sendika yetkililerinin parklara çöp dökerek kirlettiğini iddia ederek DİSK’i suçlayan Hazinedar’ın “yasadışı grev yapıyorlar, bugüne kadar ses etmedim” dediği konuşmasının ardından, Şişli Belediyesi’ne bağlı Yıldız taşeron şirketi otobüsleriyle bölgeye getirilen gruplar işçilere sopalarla ve demir çubuklarla saldırmıştı. Saldırıda çok sayıda işçi yaralanırken bölgeye gelen çevik kuvvet de işçilere gazlı coplu saldırıda bulunmuştu.

Hatta, o dönemde CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Twitter’dan yazdığı mesajlar ile Beşiktaş Belediye Başkanı’na tepki göstermişti. İşçilere saldırtan bir belediye başkanın solcu olduğunu söyleyemeyeceğine dikkat çeken Aygün, CHP’li Belediye Başkanı Murat Haznedar’a “AKP’lilerden farklıysanız eğer bu sorulara bir cevap vermelisiniz” demişti.

Beşiktaş'ta, hesaba itiraz eden kadınları mekana kapatıp dövdüler!

DAYAKÇI İŞLETMECİ DE ARTIK 'BAŞKAN'
"Hacı" Başkan gelip geçen yıllar içinde durmadı, hizmetlerine devam etti. Hazinedar, daha geçtiğimiz ay, 22 Şubat'ta, Beşiktaş Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni kurdurdu ve açtı. Derneğin açılışı Beşiktaş çarşısında davul zurnalarla açıldı. Açılışta konuşan Hazinedar'ın yanıbaşında, 2 gündür sosyal medyanın gündemindeki kişi vardı. Bir grup kadının "Bizi saatlerce dövdüler" dediği "Turgut Vidinli" isimli mekanın işletmecisi, Erdal Yel... Erdal Yel, Başkan Hazinedar'ın yanıbaşındaydı çünkü artık Beşiktaş Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı'ydı kendisi. Hazinedar, açılışta "Esnafımızın gelişiminde önemli bir görev üstlenecek olan derneğimizin, Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum" demişti.

İşte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın o işletmeciyle yanyana fotoğrafları:


İşletmeci Erdal Yel, en sağda...


Hazinedar'ın derneğe ziyareti.


Hazinedar, açılışta konuşuyor.

Öte yandan, Twitter'ı oldukça aktif bir şekilde kullanan Hazinedar'ın, olayın duyulmasının ardından konuyla ilgili tek bir açıklama yapmaması da dikkat çekti. Oysa Hazinedar, olayın yaşandığı 5 Mart'tan bu yana Turgut Vidinli'nin bulunduğu çarşıda "esnaf ziyareti"ne bile çıkmış.

Kadınların dövüldüğü Beşiktaş'taki balıkçı mühürlendi!

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr