23 Mart  Çarşamba günü İş Bankası tarafından yapılan açıklamada "Bankamızın Petrol Ofisi A.Ş.'de hissedar olduğu 2001-2005 dönemini de içeren 2001-2007 yılları arasında POAŞ yönetim kurulunda görev yapmış olan üyeler ile bazı üst düzey yöneticiler hakkında, POAŞ'ın akaryakıt ithalat işlemlerinin bir bölümüne ilişkin olarak, bir iddianame hazırlandığı ve bu iddianamenin görevli mahkeme tarafından yargılama konusu edildiği öğrenilmiştir.İddianamede, Yönetim Kurulu Başkanımız ve Bankamızın hissedar olduğu dönemde POAŞ yönetim kurulunda görev almış olan yöneticilerimizi kapsayan iddialara yer verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan açıklamada POAŞ davasına ismi karışan İş Bankası Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri açıklanmazken, mahkeme tarafından "vegi kaçırmak, haksız kazanç, örgüt faaliyeti" suçlamaları yöneltildiği belirtilmişti.

23 Mart tarihli açıklamadan 2 gün sonra (bugün), İş Bankası tarafından bir açıklama daha geldi.

Açıklamada dikkat çeken detay ise yönetim kurulunda görev yapan üyelerde değişikliklere gidilmesi oldu. Banka tarafından yapılan açıklamada kimi yöneticilerin "yasal süresi dolduğu" iddia edilirken kimi yöneticiler içinse "görev değişikliği" iddiaları ortaya atıldı. İş Bankası Yönetim Kurulu'ndaki dikkat çekici değişiklikler geçtiğimiz Ocak ayında başta Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut ve yandaş basın tarafından sıkça dile getirilen "kayyum" söylentisini gündeme getirdi. 

İş Bankası'nın 25 Mart Cuma günü tarihli açıklaması şu şekilde:

-Sayın Aysel Tacer'in ayrılması ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Sayın Feray Demir seçilmiş,
-Genel Müdür Yardımcısı Sayın Rıza İhsan Kutlusoy'un İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'de üstleneceği görev nedeniyle gerekli yasal sürecin tamamlanmasından sonra Bankamızdaki görevinden ayrılmasına karar verilmiş,
-Bankamız Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü Müdürü Sayın Murat Bilgiç ile İşbank AG'nin Genel Müdürü Sayın N. Burak Seyrek gerekli yasal sürecin tamamlanmasından sonra göreve başlamak üzere Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Kaynak: Haber.sol.org.tr