CHA'daki habere göre, Oxfordshire şehrinde 3 yıl önce kapatılan santralin bir kısmı yerel saatle 16.00'da (TSİ 18.00) çöktü. Çökme sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.Enkazda halen 3 kişinin bulunduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi.

Olay yerinde açıklama yapan Oxfordshire İtfaiyesi Bölge Müdürü Mat Carlile, “Bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bir kişinin öldüğü, beş kişinin hastaneye kaldırıldığı kazada 3 kişinin ise şu anda arandığını onaylayabilirim.” ifadelerini kullandı. Ayrıca iki hava ambulansının da olay yerinde hazır bulundurulduğu belirtildi.

Görgü tanıkları ise sosyal medya ortamında olayı “patlama ile birlikte bölgeyi yoğun bir toz bulutunun kaplandığı” ifadeleriyle aktardı. Santralden bir yetkili ise çökme nedeniyle olay yerini yoğun bir toz bulutunun kapladığını ve yaşanan olayı 'çok büyük bir kaza' olarak tanımladı.

Yetkililer, çökmenin 2013'ten beri kullanılmayan santralin A kısmın da meydana geldiğini aktardı. Didcot Elektrik Santrali’nin B kısmında ise 2014’te büyük bir yangın çıkmıştı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr