İngiltere hükümetinin yardıma muhtaç vatandaşlarına sağladığı sosyal konutların üçte birini satacağını ve bu sosyal konutlar için talep ettiği kirada yüksek artırımlara gideceğini duyurması büyük tepkiye neden oldu.

Hükümetin konutlara ilişkin kararını protesto etmek üzere çok sayıda kişi Geraldine Mary Harmsworth Parkı’nda bir araya geldi. Burada çeşitli parti temsilcileri ve yerel meclis üyeleri tarafından yapılan konuşmaların ardından Downing Street’teki Başbakanlık Konutu önüne yürüyüş düzenlendi. Eylemciler, yürüyüş güzergahındaki emlak şirketlerini de ıslıkla protesto etti.

Londra'da kiralar uçtu: Merdiven altındaki yatak aylık 2 bin 300 lira

Yasal düzenlemeler, yakın zamanda pek çok kişinin fiyatlardaki artış sebebiyle konut sorunu yaşayacağı anlamına geliyor.

Hükümet ayrıca sosyal konutlarda ikamet edenlerin uzun vadeli kira sözleşmeleri yapmalarını da engelleyecek bir düzenlemeye gidiyor. Bu düzenleme, bu evlerde ikamet edecek kişilerin barınma hakkı konusunda güvencesizlikle karşı karşıya kalması anlamına geliyor. Sosyal konutların yalnızca 2 ila 5 yıl arası süreyle tahsis edileceği, ayrıca ebeveynden çocuğa devredilemeyeceği de yeni yasanın getirdiği değişiklikler kapsamında. 

Konut kiralarının olağanüstü pahalı olduğu Londra gibi kentlerde ise tüm bunların ciddi bir kriz yaratabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr