Londra’nın en kalabalık üniversitelerinden biri olan University College London’da yurt boykotu büyüyerek devam ediyor.

Öğrenciler boykotu kararlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etmek ve okul yönetiminin yurt boykotu ile ilgili haber yapan öğrencilere uyguladığı sansürü protesto etmek için bir araya geldi.

Öğrenciler dün akşam saatlerinde yüksek yurt ücretlerinin düşürülmesini talep etmek adına University College London’da bir protesto gösterisi düzenledi. Kampüs meydanından başlayan gösteri kampüs çevresindeki ana caddelerde yapılan yürüyüşle devam etti.

Eylem sırasındaki konuşmalarda öğrenciler geçen hafta okul gazetesinin yazarlarından birinin yurt boykotunu yazmasından sonra sansüre uğradığını ve hatta üstü kapalı bir şekilde tehdit edildiğini belirtirken, yurt ücretleri düşürülene kadar boykotu sürdüreceklerini dile getirdiler.

Londra’nın en merkezi bölgelerinden birinde yer alan üniversiteden sloganlarla çıkan öğrenciler, şehrin en işlek caddelerinden biri olan Goodge Street’i kapatarak yürüyüşe geçti. Son olarak Euston Square’de toplanan kalabalık Rektör Yardımcısı Rex Knight’ın kuklasını yaktı.

Öğrenciler eylemlerini üniversiteli gazeteciyi “sonuçlarına katlanırsın” diyerek tehdit eden Rex Knight’a ithafen “Rex Knight’ın Emeklilik Partisi” adını verdiler.

Eylem boyunca atılan yaratıcı sloganlar da dikkat çekti. “UCL, sana yazıklar olsun, Sen de ev sahibi gibi davranıyorsun”, “Rex Knight, Sen yaşlı ve çirkinsin, Öğrencilere borcunu öde”, “Onlar kira soygunu diyor, biz kira boykotu diyoruz” sıkça atılan sloganlar arasındaydı.

İkinci akademik dönemde okulun bir yurdunda ağırlıklı olmak üzere iki yüze yakın öğrenci yurt ücretlerini boykot ederken, diğer yurtlardaki öğrenciler de boykota katılacaklarını beyan etti. Altı yüzden fazla öğrenci üçüncü dönem yurt ücretlerini ödemeyeceklerini ilan eden imza kampanyasına katıldı.

Akıllara zarar barınma ücretleri ile meşhur Londra’da, bir devlet üniversitesi olan UCL’in en uygun fiyatlı yurdunda 1 aylık konaklama yaklaşık 2500 Türk Lirası.


Kaynak: Haber.sol.org.tr