Independent'ta yer alan bir yazıda, ABD'de yakalanan ve hapis cezasıyla yargılanan Rıza Sarraf'ın, 2013 yılında AKP'ye verdiği rüşvet sebebiyle suçlandığı hatırlatılarak, Sarraf'ın yakalanmasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakın çevresinin yolsuzluklarını yeniden gündeme getireceği söyleniyor.

Sarraf'ın yakalanmasının ABD ve Türkiye arasında var olan gerginlikleri daha da artırabileceği söylenirken, ABD'li savcı Preet Bharara'nın Sarraf'ı yakalamasının ardından ilgi çekmeye başladığı da aktarılıyor.

Bharara'nın Türkiye'den pek çok destek mesajı aldığı belirtilen yazıda, Sarraf'ın AKP'li üst düzey bakanlara yüksek rüşvetler berdiği bildiriliyor.

Rüşvet olarak verilen "hediyeler" arasında, milyonlarca dolar naktin yanı sıra, 37 bin dolarlık bir piyano ve 350 bin dolarlık saat bulunduğu da hatırlatılıyor.

'SAVCILAR SİYASİ SONUÇLARIN BİLİNCİNDE'

Sarraf'ın avukatları, tutuklamanın 2013 skandalıyla ilgili olmadığını söylerken, Sarraf'a karşı açılan davanın İran ile yapılan ticareti gizlemek için küresel bir ağ kurmak olduğu söyleniyor.

Independent, Sarraf'ı yakalayan savcıların, olayın siyasi sonuçlarının tamamen bilincinde olduğunu öne sürüyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr