İkiz çocukları Beylikdüzü’nde özel bir kolejin birinci sınıfında okuyan Aynur Ercan, 11 Mart öğleden sonra okul müdür yardımcısından telefon aldı. 

Hürriyet'ten Güven Özkan'ın haberine göre, Ercan’a, henüz 6 buçuk yaşındaki ikizlerinden Ege’nin, "sınıfta kafasına düşen sıva parçası" nedeniyle hafif yaralandığı bilgisi verildi. Ege’nin hastaneye götürüleceğini öğrendiğini söyleyen anne Ercan, okula gittiğinde küçük oğlunu bir okul servisinde beklerken buldu. Yüzünden kan akan küçük için ambulans bile çağrılmadığını belirten anne Ercan, bunun üzerine Ege’yi kendi imkânlarıyla hastaneye götürdüğünü ve 5 günlük rapor aldığını anlattı.

‘ALÇI, PARDON BETON’
Sorumluların cezalandırılması için tüm hukuki haklarını arayarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirten anne Aynur Ercan, hastanede yaşananları şöyle özetledi:

“İlk muayenesinde, müdür yardımcısı doktora önce tavandan alçı, ardından beton düştüğünü söyleyince doktor bana, polis çağırmamı önerdi. Tomografi çekildi ve tutanak tutuldu. Gerekli müdahale yapıldı ve oğluma ‘travma’ teşhisiyle 5 günlük rapor verildi. Çocuğumun kafasına zımba geçirildi, alnına 7 dikiş atıldı. Kaşında, burnunda patlaklar vardı ve ilaç tedavisine başlandı ve aynı gün hastaneden çıkardık.”Kolej Avukatı Berat Gökhan Kirazoğlu ise Hürriyet’e olayla ilgili, “Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile takibat başlatıldı. Sonucu aldığımızda paylaşacağız. Bir daha tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiğini, neler yapıldığı halde bu işin oluştuğunu inceliyoruz” açıklaması yaptı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr