Şırnak'ın Cizre İlçesinde bulunan bir binanın bodrum katındaki 24 yaralıdan Nusret Bayar isimli gencin öğle saatlerinde yaşamını yitirmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na giden HDP heyeti, Bakanlık binasında açlık grevine başladı.

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu "Bidebunudinle" programına konuşan açlık grevindeki HDP'li vekillerden Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

"‘Yararlıları tedavi ettirin' diye açık çağrıda bulunuldu. Ankara ile görüştüğümüzde ambulansları yönlendirdiklerini söylüyoruz. Ancak duyuyoruz ki binaya yakın  yere zırhlı araçlar sevk edilmiş, ambulanslar başka yerde bekletilmiş. Açıkça görülüyor ki Ankara'nın söylediği ile yerelin uygulaması birbiri ile uyumlu değil Yaralıların durumu ağırlaşıyor. Olay suçlu suçssuz meselesi değil. Sonuçta hukuk kanun kamu düzeni yaralılarım kesinlikle ölüme terkedilmesini yasaklar. Kim olursa olsun bu devletin temel sorumluluğudur. Bugün girişimlerimiz sırasında Nusret Bayer'in yaşamını yitirdiği haberini aldık. Ağır bir insani yük gerçekten. Cenazelerle yararlılar aynı yerde. Acil şekilde yararlıların tedaviye alınması gerek. Örneğin Mehmet Yavuzer'in bacağı kangren olmuş.

Açlık grevine başlamak sık başvurduğumuz bir yöntem değil. Biz olayları müzakere ve hukuk çerçevesinde, adalet ve vicdan ölçülerinde, insani temelde siyaseten çözmeye inanıyoruz. Açlık grevi inanın son seçenekti. Baştan beri yaralıların hastaneye sevki için bütün girişimlerde bulunduk. Hem yargı hem de siyasi anlamda bütün yetkilerle görüştük"

Kaynak: Haber.sol.org.tr