Hukukta Sol Tavır Derneği, bugün gözaltına alınan avukatlarla ilgili bir açıklama yayımladı. "Alışmayacağız" başlıklı açıklamada, AKP ve avukatlara yapılan baskı eleştirildi.

İstanbul'da operasyon: Avukatlar gözaltında

Açıklamanın tamamı şöyle:

ALIŞMAYACAĞIZ
AKP iktidarı, yarattığı karanlığı sürdürebilmek için her şeye alışmamızı istiyor. Patlayan bombalara, öldürülen halka, hak ihlallerine ve hukuksuzluklara… Toplumu, ortaya çıkan tabloda kendisinden başka herkesin kabahatinin bulunduğuna inandırmaya çalışıyor.

Her gün birilerinin suçlu ilan edilerek hedef tahtasına oturtulduğu ülkemizde, sıra bir kez daha avukatlarda!

Ankara’da yaşanan 10 Ekim katliamından sonra adliyede protestoda bulunan avukatlar hakkında soruşturma başlatılmasının üzerinden sadece birkaç ay geçmişken, son katliamın ardından bu kez de avukatlar evlerine baskınlar düzenlenerek gözaltına alındı. İktidar tarafından amaçlananın, avukatlık mesleğinin yapılamaz, halkın savunma hakkının kullanılamaz hale getirilmesi olduğu açıktır. Mesleki faaliyetleri nedeniyle avukatların suçlanmasının başka bir açıklaması bulunmamaktadır.

Siyasi iktidarın eline geçirdiği yargı ise; ne yazık ki iktidarın suçlarını örtmek, baskıcı politikalarına destek olmak ve iktidara muhalefet edenleri sindirmek için kullanılan bir silaha dönüştürülmüş durumdadır. Artık yasalara ve uluslararası kurallara şeklen dahi olsa uyulmamakta; avukatlık mesleğine, savunma hakkına ve hak arama özgürlüğüne fütursuzca saldırılmaktadır.

Bu doğrultuda, avukatlara yönelik şiddet ve hukuka aykırı uygulamaların münferit olmaktan çıkarak olağan bir durum haline getirilmesi, keyfi işlemlerin meşrulaştırılması ve kanıksatılması hedeflenmektedir. İktidar, hepimizi bu karanlığa alıştırmaya çalışmaktadır. Ancak tüm bu çabalar sonuçsuz kalacaktır.

Hukukta Sol Tavır Derneği olarak, meslektaşlarımıza yönelik saldırıları ve hukuka aykırı işlemleri kınamakta, kendilerine her türlü desteği sunacağımızı açıklamaktayız. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr