"Canlı bomba" denilerek hedef gösterilen ve emniyet tarafından her yerde arandığı iddia edilen 19 yaşındaki Elif Duman, D'ya konuştu.

"Emniyet canlı bomba Elif Duman için alarma geçti" başlıklarıyla duyurulan haberlere ilişkin açıklamada bulunan Duman, hakkında yapılan yalan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi.

"Canlı bomba" olarak hedef gösterildiği ilk haberin 15 Mart tarihinde Yalova'da, www.haber 77.com.tr adlı bir internet sitesinde yer aldığını anlatan Duman, sözkonusu haberde "Ayhan Polis" isimli bir kullanıcı tarafından T.C kimlik numarası ve fotoğrafı ile paylaşılan "Yalova'ya geldiği tespit edilen canlı bomba Elif Duman'ı görenler çok acil olarak emniyete birimlerine haber vermesi ivedilikle gerekiyor. Dikkatli olmak için vatandaşlarımızdan hasiyet bekliyoruz" mesajının yer aldığını belirtti.

Bu haberi okuduktan hemen sonra 16 Mart günü avukatı aracılığıyla Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği'ne haberin kaldırılması için dilekçeyle başvurduğunu söyleyen Duman, aynı haberle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Duman, suç duyurusunun ertesi günü ise savcılığa giderek ifade verdi.

Ancak suç duyurusunda bulunmasına ve savcılığa ifade vermesine rağmen dün havuz medyası ve ana akım medya organlarında fotoğrafları paylaşılarak bir kez daha hedef haline getirildi. Yapılan bu haberler üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ne başvuran Duman, sonrasında da bu haberleri yapanlar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Yapılan bu haberler nedeniyle hem kendisinin hem de ailesinin çok zor günler geçirdiğini dile getiren Duman, "Ailem yapılan bu haberler nedeniyle büyük bir sarsıntı yaşıyor. Emniyet tarafından her gün aranıyorlar. Üzerimizde büyük bir baskı oluşturuyor. Ben Diyarbakır'da yaşadığım için çok ciddi bir baskıya maruz kalmadım ancak ailem üzerinde ciddi baskılar var" diye konuştu. 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr