İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla bugün Bakırköy Halk Pazarı alanına çıkan yolların trafiğe kapatılacağı açıklandı.

HDP, Bakırköy'deki bu alanda Newroz etkinliği yapmak için başvuru yapıldığını açıklamıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "Bu konuda birtakım talepler vardı nevruz kutlamalarına dair. Ancak hem halkımızın huzur ve güvenliği hem de o tür toplantılara katılacak insanların güvenliği noktasında bugünlerde bu toplantıların yapılmamasının daha uygun olacağını değerlendirdiğimiz için mevcut talepleri uygun bulmadık" demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, pazar alanında düzenlenmek istenen Newroz etkinliği kapsamında saat 07.00'den itibaren etkinliğin bitimine kadar yolların trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Bu kapsamda Ekrem Kurt Bulvarı Marmara Forum yanından İsmail Erez Bulvarına katılım ile İncirliden ve D-100'den İsmail Erez Bulvarına katılımların trafiğe kapatılacağı kaydedildi. Alternatif güzergahlar ise "İsmail Erez Bulvarı dışında Ekrem Kurt Bulvarından Bakırköy Adliyesi İstikametine tüm gidişler yapılabilecektir" şeklinde belirlendi.

HDP'den 'İstanbul'da Newroz' açıklaması

İstanbul Valisi'nden 'Newroz' açıklaması

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr