HDP TBMM Grubu, Cizre için başladıkları 'açlık grevine' diğer milletvekillerinden de katılım talebi olduğunu, ancak yarına kadar sağlanması muhtemel gelişmeler çerçevesinde bu taleplerin bekletildiğini, gelişme yaşanmaması durumunda ise grevin genişletilerek sürdürüleceğini açıkladı.

HDP TBMM Grubu'ndan yapılan açıklamada, Cizre'de yaşananlara ilişkin HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın temaslarda bulunmak üzere İçişleri Bakanlığı'na gittiği hatırlatıldı.

Açıklamada, görüşmeler sonrasında milletvekillerinin 'açlık grevine' başladığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

İçişleri Bakanlığı'nda bulunan açlık grevindeki heyetimiz, mevcut durumu TBMM Grubumuzla değerlendirmek üzere açlık grevi pozisyonunu da koruyarak TBMM'ye gelmişlerdir. Yapılan değerlendirmelerde TBMM grubumuzun birçok üyesinin açlık grevine katılım talebi olmuştur. Fakat heyetimizin açlık grevine devam etme iradesi sabit kalmak üzere, diğer milletvekillerimizin katılım talebi yarına kadar sağlanması muhtemel gelişmeler çerçevesinde şu an için bekletilmektedir. İçişleri Bakanlığı'nın sonuç alma çabalarını sürdüreceği hususunda vermiş olduğu taahhütlerin gerçekleşmesini önyargıdan bağımsız olarak beklediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Açıklamada, gelişme yaşanmaması durumunda milletvekillerinin katılımı ile "açlık grevinin" genişletilerek sürdürüleceği belirtildi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr