Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinden itibaren Antalya ve Muğla çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ile 4 derece artacak. Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunuyor. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması bildirildi.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

SİS UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Muğla kıyıları sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu. (9)

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu. (12)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu.(15)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu. (16)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (16)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(14)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli. (1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(10)

Kaynak: Haber.sol.org.tr