Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda yağışla birlikte 6 ila 10 derece azalacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, hafta başından itibaren mevsim normallerinin 8 ila 16 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda ülke genelinde etkisini gösterecek yağış ile 6 ila 10 derece azalacağının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, 15-18 Şubat günleri arasında 34 ilde son 66 yılın şubat ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı, 5 ilde ise daha önceki yıllarda kırılan rekorların tekrar edildiği vurgulandı.

Yurdun, bugün batı bölgelerinin, yarın ise doğu bölgelerinin genellikle hafif yağmur şeklinde yağışlı bir sistemin etkisinde kalacağı aktarıldı. Ancak, yarın akşam saatlerinden itibaren yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği, pazar günü Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinde yağış görüleceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde de kar şeklinde olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Pazar günü beklenen yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, buna bağlı olarak meydana gelmesi beklenen kuvvetli rüzgar ile doğu bölgelerdeki mevcut kar örtüsünde meydana gelecek erimelerin, su baskını ve taşkınlara yol açabileceği, vatandaşların ve ilgililerin bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Pazartesi günü doğu bölgelerde etkili olmaya devam edecek yağışlı sistemin, salı günü yurdu terk etmesinin beklendiği bildirildi.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda azalacağının ancak pazartesi günü batı bölgelerden başlayarak önümüzdeki hafta tekrar artacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr