İzmir'de Alsancak Devlet Hastanesi hekimlerinin başlattığı "Hastalarımıza hak ettikleri muayene süresini ayırıyoruz" kampanyasına katılan Dr. Haluk Sunday Aataman, sürgün cezasına çarptırıldı. İzmir Tabip Odası cezaya tepki gösterdi. 

Alsancak Devlet Hastanesi hekimleri 2015'in Aralık ayında, mevcut acımasız sistemde hastalara 3-5 dakika zaman ayırabildiklerini, bu durumu protesto için bir ay boyunca "Hastalarımıza hak ettikleri muayene süresini ayırıyoruz" kampanyası düzenlemişlerdi. 

Alsancak Devlet Hastanesi'nde hekimlerin ilginç eylemi

Kampanya boyunca Sağlık Bakanlığı'na, "Sağlık bütçesi anormal boyutlara ulaşmıştır. Toplumumuz sağlıksızdır. Doktorlar ve sağlık çalışanları akıl almaz bir iş yükünün altındadır" mesajlarını veren Alsancak Devlet Hastanesi hekimleri, uygulanan performans sisteminde hastanın ve dağlık çalışanlarını değeri olmadığını vurgulamışlardı. 

KAPISINA "PSİKİYATRİ HASTASININ EN AZ MUAYENE SÜRESİ 20 DAKİKA OLMALIDIR" YAZMIŞTI

Alsancak Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Haluk Sunday Ataman da polikliniğinin kapısına, "Randevusuz hasta bakılmamaktadır. Psikiyatri hastasının en az muayene süresi 20 dakika olmalıdır. 10 dakikalık süre ancak 32 randevuya yetmektedir. Yetersiz verdiğim ve yetersiz aldığınız tedavi hizmeti için ortak mücadele etmek gerekmektedir. Saygılarımla" şeklinde bir duyuru asmıştı. 

Bunun üzerine Dr. Ataman, "İşyeri ortamının huzurunu bozmak ve açıkça hastaları idareye karşı kışkırtmak" iddiasıyla Aliağa Devlet Hastanesi'ne sürgün edildi. 

İZMİR TABİP ODASI: EĞER BU BİR SUÇSA HEPİMİZ SUÇLUYUZ

İzmir Tabip Odası'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada sürgün cezasının kaldırılmasını belirtilerek şöyle denildi:  

Evet, inanılacak gibi değildir ama suç budur, ceza da budur !

Hastane yönetimi bu hastanenin tarihinde bir ilke imza atarak bir hekimin sürgününe yol açmıştır.

Bu sürgünle doktorlara  ve çalışanlara açık bir gözdağı verilmiştir. Hekimlerin birliği ve dayanışmasına karşı adeta bir sopa gösterilmiştir.

Eğer "suçlu" aranıyorsa hepimiz "suçluyuz."

 

 

Eğer bu bir "suç" ise biz hastane doktorları 1 ay süre ile açıkça bu suçu işledik. 

Buradan bütün kamuoyuna  sesleniyoruz: Bu bir suç ise biz bu suçu işlemekten onur duyduk  ve yine duyarız !

Kimse bu haklı etkinliğe "ceza vermek" hakkına sahip değildir.

Kamu Hastanesi Genel Sekreterliği'ne çağrı yapıyoruz: Lütfen bu yanlış kararınızdan geri dönün!

İzmir Tabip Odası olarak  bu çok büyük  haksızlığa karşı meslektaşımızın  yanında duracağız ve  mesleki ve hukuki olarak sonuna kadar dayanışma içinde olacağız. İnanıyoruz ki, bu yanlış karar yargıdan dönecektir.


Kaynak: Haber.sol.org.tr