Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılının Eylül ayında çeteler tarafından Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

KAPALI GÖRÜLEN DURUŞMA ERTELENDİ

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23. celsesi görülen kapalı duruşmaya 8'u tutuklu 19 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada gelen evrakların okunmasının ardından tarafların taleplerini alan mahkeme heyeti duruşmadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi. 21 Mart tarihine ertelenen davada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

ADLİYE DIŞINDA BASIN AÇIKLAMASI

Duruşmanın ardından yoğun güvenlik önleminin alındığı adliyenin dışında basın açıklaması yapan ailenin avukatlarından Ebru Timtik duruşmanın kısa sürdüğünü belirterek, "Hasan Ferit Gedik'in katledilmesine ilişkin dava görülüyordu. Bu dava ile beraber şunu görüyoruz, çok ciddi bir politik satıh belirlemiş durumdalar. Mevcut iktidarın hoşuna gidebilecek söylemler kullanarak duruşma alanından dışarı çıkıyorlar. Kendileri failken kendilerini meşru göstermek için özellikle tekbir getirerek meseleyi politik bir mecraya çekmek istiyorlar" dedi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Avukat Timtik'in konuşma yaptığı sırada davayı takip etmek için gelenler "Hasan Ferit için adalet istiyoruz" yazılı pankart açtı. Polis ekipleri pankart açanlara saldırdı. Pankartı açan 2 kişi gözaltına alınarak çevik kuvvet otobüsüne bindirildi. Adliye dışında yaşanan arbedede elinde bebeği olan bir kadın ise eşinin gözaltına alındığını belirterek bağırarak sinir krizi geçirdi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr