Yaklaşık 4 aydır çalışma koşullarının düzeltilmesi talebinde bulunan Hadımköy'deki Haribo şekerleme fabrikasındaki 200'den fazla işçi, iki arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine bir haftadır greve başlamıştı. Bugün sabah saatlerinde işçilerin taleplerinin kabul edildiği duyuruldu. İşçilerin gün içerisinde işbaşı yapacakları öğrenildi. 

İstanbul Hadımköy'de Pamir Gıda'ya ait Haribo Şeker ve Çikolata Fabrikası işçilerinin 7 gündür  devam eden grevi, taleplerinin kabul edilmesiyle sonuçlandı. 22 Şubat tarihinde iki arkadaşlarının sendikal çalışma yaptığı gerekçesiyle işten çıkarılmasının ardından greve çıkan 200'ü aşkın Haribo işçisi bir haftadır fabrika önünde grevdeydi. 29 Şubat tarihinde fabrika yönetiminin sendika ile toplantı talep etmesi üzerine görüşmeler başlamış oldu. Bugün sabah saatlerinde ise işçilerin taleplerinin kabul edildiği duyuruldu. İşçiler gün içinde işbaşı yapacaklar.

Haribo işçileri grevde

HARİBO İŞÇİLERİ NE TALEP ETMİŞTİ? 

- Sendikalı oldukları için işten çıkarılan biri işçi temsilcisi iki arkadaşlarının işe iadesi.

- Maaşlara yüzde 25 zam.

- Çalışma koşullarının iyileştirilmesi.

Bu talepleri kabul edilen işçiler, grev boyunca aralarındaki dayanışma ruhunun geliştiğini ve kararlı duruşları sayesinde kazanım elde ettiklerini söylediler. 
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr