Haribo Şekerleme fabrikasında isçiler greve çıktılar.

Tek Gıda-İş sendikasında örgtülü olan işçilerin direnisi üçüncü gününe girerken, bugun yasal olarak grev kararı alındı. Fabrikada greve giden 216 işçi bulunuyor.

NEDEN GREVDELER?
Yaklaşık 4 aydır çalışma şartlarının düzeltilmesi talebi olan işçiler, işçi temsilcileri aracılığıyla fabrika yönetimi ile görüşmeleri sürdürüyordu.  Görüşmeler devam ederken, sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle 2 işçinin işten çıkarılması fabrikadaki tansiyonu yükseltti.

Sendikalı işçiler yönetimin bu kararının ardından iş bıraktılar. Arkadaşları işe dönene dek iş başı yapmayacaklarını belirten işçiler, üretime talepleri karşılanmadan dönmeyeceklerini vurguluyor.

İŞÇİLER NE TALEP EDİYOR?

İşçilerin talepleri arasında maaşlarına yüzde 25 zam, çalışma koşullarında iyileştirme ve işten çıkarılan 2 arkadaşlarının şartsız işe iadesi bulunuyor. 

Direnişin ilk gününde yönetimin işçilerin grev kararı üzerinde baskı kurmayı denediği, işten çıkarmakla tehdit ettiği, bazı işçilerin telefonla aranarak; "İşe geri dön sana istediğin maaşı vereceğiz" dediği belirtiliyor. Talepleri yerine gelene kadar işe dönmeyeceğini söyleyen işçiler; "Bizler haklarımızı alana dek burdayız. Onlar istediklerini yapsınlar. Biz sonuna kadar haklıyız kazanacağız diyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr