Geçtiğimiz Temmuz ayında, Akyurt Halk Eğitim Merkezi’ndeki Kuran kursuna giden 7 yaşındaki bir çocuk danışmada duran Raşit Y.'nin cinsel istismarına uğradı. 

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın hazırladığı iddianameden aktardığı haberine göre, süreçte şunlar yaşandı:

RAPOR: İFADESİ GÜVENİLİR
S.E.K., durumu önce ailesine anlattı. Kızın anne babası, Raşit Y.’den şikâyetçi oldu. Çocuk İzleme Merkezi’nde S.E.K’nin ifadesi alındı. Hazırlanan Sağlık Kurulu Raporunda çocuğun verdiği ifadeler ‘güvenilir’ bulundu. Raporda, çocuğun ruh sağlığının ise bozulduğu kaydedildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
Emniyette, kız çocuğuna Reşit Y.’yi teşhis ettirildi. Savcılık,. Raşit Y. hakkında, adli kontrol şartı ile yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Emniyet ve savcılıkta ifadesi alınan Raşit Y., ise suçlamaları kabul etmedi. Soruşturmayı yürüten Savcı Sarıkaya, iddianamesini geçtiğimiz 29 Şubat günü tamamladı ve Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

36,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR 
İddianamede, Raşit Y.’ye yöneltilen suçlama şöyle: "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Cebir Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Alıkoymak" 

Anılan suçların TCK’daki karşılığı ise 18 yıl ile 36,5 yıl arasında değişiyor. Davanın ilk duruşması 10 Mayıs günü Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

AYNI YERDE ÇALIŞIYOR
Hürriyet Dünyası’nın telefonla ulaştığı Raşit Y., konu ile ilgili ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirtti. Raşit Y., hali hazırda olayın yaşandığı iddia edilen merkezde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Raşit Y. evli olduğu bilgisini paylaştı.

İKİNCİ BİR DAVA DAHA
İddianamede yer alan bilgiye göre, yaşanan olaya Raşit Y.’nin dışında 18 yaşından küçük bir başka çocuk da karıştı. Z.İ.O. isimli çocuğun davası ise Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr