Haliç Üniversitesi Sütlüce kampüsünde 02.03.2016 (Perşembe) tarihi sabah saatlerinde temizlik işçileri ödenmeyen maaşlarını talep etmek için oturma eylemi yaptı.

Son iki aydır maaşları ve mesai ücretleri ödenmeyen temizlik işçileri okul yönetiminin bu zamana kadar yaşanılan sorunlara dair bir açıklamada bulunmadıklarını ve maaşlarının ne zaman ödeneceğini bilmedikleri için eylem kararı aldıklarını açıkladılar.

 

Eylem sırasında kampüse gelen okul yöneticileri; Rektör Prof. Dr. Remzi Çetin, İdari ve Mali İşler Direktörü ve İnsan Kaynakları Müdürü biz de aynı durumdayız en kısa zamanda çözeceğiz gibi muallak ifadelerde bulunmanın yanı sıra yaptığınız eylem yasal değil izinsiz toplanma ve gösteride bulunuyorsunuz diyerek işçilerde korku yaratıp çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söylediler.

Yapılan açıklamaları yetersiz bulup bir an önce maaşlarının ödenmesini isteyen işçilerin eyleme devam etmesi üzerine okul yönetimi maaşlarının öğlen saatlerinde hesaplarına yatırılacağını söyledi. Sadece ocak ayı maaşının yatırılması üzerine bir grup temizlik işçisi okul yönetimiyle üniversitenin Kağıthane kampüsünde tekrar görüştü. Yapılan görüşme sonrası görüşmeyi yapan 8 temizlik işçisi işten atıldı. Geri kalan işçilerin ise taşerona devredileceği söylendi.

Haliç Üniversitesi'nde yaşanan bu durumun sadece temizlik işçilerinin maaşları ile sınırlı olmadığı aynı zamanda idari personelin, öğretim görevlilerinin, güvenlik elemanlarının da üç aydır maaşlarının düzenli şekilde ödenmediğine dair bilgilere ulaşıldı. Bunun gibi maddi sebeplere ve yönetimle olan çeşitli problemler nedeniyle Psikoloji, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık Fakültesi gibi alanlardan birçok akademisyenin istifa ettiği öğrenildi.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr