Suriye ordusu, Hizbullah ve müttefikleri, 2012'den bu yana cihatçıların kuşatması altındaki Şii beldeleri Nubbul ile Zehra'yı kurtardı.

Halep'in kuzey cephesinde "küçük bir operasyon" olarak başladığı söylenen harekat, hızlıca Başköy, Rityan ve Hardatnin'e kadar uzandı.

Cihatçı mevzileri ordu ve Hizbullah'ın karşısında hızlıca çökerken, Zehra ve Nubbul'daki halk milisleri de batıdan harekata katıldı.

Kilis'ten başlayıp Öncüpınat/Bab es-Selame sınır kapısından geçerek Azez'e ulaşan, oradan da Nubbul'un doğusundan Anadan-Hreytan hattına ve Halep merkeze uzanan 214 No'lu yol böylece ordu tarafından kesilmiş oldu.

Bu başarı ile birlikte, AKP'nin planladığı Azez-Cerablus arası tampon bölge de neredeyse tamamen suya düştü. AKP'nin desteklediği cihatçılar dağılmaya başladı.

Suriye ordusu Zehra ile Nubbul'daki kuşatmayı kırdı!

Azez'deki cihatçı gruplar, Halep kuzeyinde birkaç gün önce "seferberlik" ilan etmişti. Halep'teki Yüksek yargı Konseyi, "Rafızîlere" karşı çağrı yaparken, "umutsuz" bir seferberlik olarak kayıtlara geçmişti.

Geçen hafta da MİT destekli Nureddin Zengi grubu, dış desteğin kesilmesi ve silah-mühimmat kıtlığı nedeniyle Halep'teki bazı cephelerden çekildiğini duyurmuştu.

Bu, Tayyip Erdoğan ve desteklediği cihatçılar için sonun başlangıcı. Fetih Ordusu'nun bazı komutanlarının Türkiye'ye kaçmaya başladığı belirtiliyor.

Ordunun başarısı, İdlib'den Cerablus'a doğru uzanan sınır hattının kapatılmasının an meselesi olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin desteklediği cihatçı grupların artık başarı şansı bulunmuyor.

Geriye kalan seçenek ise, Erdoğan'ın bir "çılgınlık" yaparak Suriye'ye asker sokmaya çalışması...

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr