Hakkâri Valiliği, HDP Milletvekilleri Nihat Akdoğan ile Lezgin Botan'ın "Yüksekova'da kimyasal silah kullanıldı" iddialarına yanıt veren bir açıklama yaptı. İddiaların tamamen asılsız olduğunu savunan Valilik, "Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir" dedi.

HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan ile HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Yüksekova'da kimyasal silah kullanıldığını açıklamışlardı. Dünkü iddialarla ilgili bugün Hakkâri Valiliği bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"HDP Hakkâri Milletvekili Nihat AKDOĞAN ve HDP Van Milletvekili Lezgin BOTAN’ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve İlimiz Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19.03.2016 günü kimyasal gaz kullandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Güvenlik güçlerimizin Yüksekova İlçemizde yapmış olduğu operasyonlarda kimyasal gaz vb. unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir."

'Yüksekova'da kimyasal silah kullanıldı, 40'ı aşkın kişi yaşamını yitirdi' iddiası

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr