Kamuoyunda "Kırşehir'in Madımak'ı" olarak bilinen Gül Kitabevi kundaklamasıyla ilgili ceza davasına bugün devam edildi. Kırşehir'de geçen yıl 8 Eylül'de gerici ve faşist saldırganlar tarafından yakılan Gül Kitabevi davasının ikinci duruşması bugün yapıldı. 17 sanığın yargılandığı dava Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  15 Aralık'taki ilk duruşmadan bir gün sonra 3 sanığın tahliye edildiği davada, bugün 1 sanık daha tahliye edildi. Gül Kitabevi davasında tutuklu 2 sanık kaldı. 

Kırşehir saldırılarının detayları: Polis seyretti, aklımıza Madımak geldi, listeyle yaktılar

MAĞDUR AVUKATLARI: TUTUKSUZ SANIKLAR TUTUKLANMALI

Davanın ikinci duruşması bugün 10.30'da başladı. Duruşmada ilk olarak söz alan mağdur vekili, "Olaya ilişkin görüntüler sabit olup, suçun TCK'nin 81'nci maddesi gereği değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi. Mağdur vekilleri, hakimlerin sanıklar yönünden verdiği tutuksuz yargılama kararına itirazlarını sundu. 

Mağdur avukatları ayrıca, Mahkeme Başkanı ve üye hakim yönünden, mahkemenin tarafsızlığını yitirmiş olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulundu. Mağdur vekili söz alarak, "Tutuksuz sanıkların delil karartma ihtimalleri mevcuttur. Tutuksuz sanıkların tutuklanması gerekmektedir" dedi. 

SANIK AVUKATI: OLAYI MADIMAK'A BENZETMEK KOMPLODUR!

Sanık avukatı ise söz alarak, "Olayları Madımak olayına benzetmek vahim bir komplodur. Sanıklar arasında Kürt kökenli kişiler de bulunmaktadır, bu sebeple etnik bir saldırı söz konusu değildir" diyerek saldırganları savundu. 

TUTUKLU 3 SANIKTAN 1'İ DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Verilen 10 dakikalık aranın ardından, mahkeme arar kararını verdi. Tutuklu 3 sanıktan 1'inin daha tahliyesine, mağdur avukatlarının "reddi hakim" talebinin görüşülmek üzere Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine, bir sonraki celsenin 5 Nisan 2016 tarihinde yapılmasına karar verildi. 

İLK DURUŞMADA NE OLMUŞTU? 

15 Aralık'taki ilk duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanıklar kendilerini "Takım elbiseli bazı kişiler bizi yönlendirdi, Gül Kitabevi'ne hücum sözüyle galeyana geldik" diyerek savunmuşlardı. 17 sanıklı davanın 6 tutuklu sanığından 3'ü 16 Aralık 2016 günü mahkeme tarafından tahliye edilmiş, tutuklu 3 sanık kalmıştı. 

Saldırganlar hâkim karşısında: 'Gül Kitabevi'ne hücum' sözüyle galeyana geldik!

Kırşehir'in 'Madımak'ı davasında 6 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi!Kaynak: Haber.sol.org.tr