10.48: Sanık avukatı söz alarak "Olayları Madımak olayına benzetmek vahim bir komplodur. Sanıklar arasında Kürt kökenli kişiler de bulunmaktadır, bu sebeple etnik bir saldırı söz konusu değildir" diyerek saldırganları savundu. 

10.45: Mahkeme Başkanı ve üye hakim yönünden, mahkemenin tarafsızlığını yitirmiş olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulunuldu.

10.40: Katılan vekili: "Olaya ilişkin görüntüler sabit olup, suçun TCK'nin 81'nci maddesi gereği değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi. Vekiller, hakimlerin sanıklar yönünden verdiği tutuksuz yargılama kararına itirazlarını sundu. 

10.35: Kırşehir'de geçen yıl 8 Eylül'de gerici ve faşist saldırganlar tarafından yakılan Gül Kitabevi davasının ikinci duruşmasına başlandı.

Kırşehir'de 8 Eylül 2016'da gerici ve faşist saldırganlarca yakılan Gül Kitabevi saldırısıyla ilgili açılan davanın ikinci duruiması bugün 10.30'da görülmeye başlanacak. Kırşehir Ağır Ceza Mahkeemsi'ndeki davada 3'ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edilecek. 

15 Aralık'taki ilk duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanıklar kendilerini "Takım elbiseli bazı kişiler bizi yönlendirdi, Gül Kitabevi'ne hücum sözüyle galeyana geldik" diyerek savunmuşlardı. 

Saldırganlar hâkim karşısında: 'Gül Kitabevi'ne hücum' sözüyle galeyana geldik!Kaynak: Haber.sol.org.tr