Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının ardından kendisi hakkında eleştiride bulunan yüzlerce kişiye hakaret davası açılırken bu davaların belki de en ilginci Aydın'da görülüyor. 

Aydın'da yaşayan Doktor Bilgin Çiftçi, sosyal medya hesabından Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Gollum" karakteri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını yan yana paylaştıktan sonra önce hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı, ardından da memuriyetten atıldı.

Geçtiğimiz günlerde görülen dava  “Gollum” karakterinin kötü olup olmadığının tespiti için oluşturalan bilirkişi heyetinin raporunun tamamlanmaması nedeniyle ertelenirken biz de Doktor Çiftçi ile davayı konuştuk.

Son dönemde "Cumhurbaşkanı'na hakaret" konusunda birçok ilginç davayla karşılaşıyoruz. Belki de en ilginç davaların başında sizin davanız geliyor. Bu konuda dava açılacağı aklınıza gelmiş miydi?

Aklımın ucundan bile geçmedi. 

-Nasıl değerlendiriyorsunuz böyle bir konuda hakkınızda dava açılmasını?

Maalesef kötü bir dönemden geçiyoruz, benzer başka davalar da var. Ve bu durum evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmıyor.

-Paylaşım gerekçe gösterilerek memuriyetten çıkarıldınız. Ne gibi zorluklar yaşadınız bu süreçte?

Benim için en büyük sıkıntı sürecin belirsizliği. Bir iş bulmam gerekiyordu ama bulacağım işte ne kadar çalışacağım da belli değildi. Hâlâ da süreçteki belirsizlik devam ediyor.

-Filmin yönetmeninin destek için davaya gelebileceğine ilişkin haberler çıktı, bir gelişme var mı bu konuda ve sizinle temasa geçenler oldu mu?

Ben Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası üyesiyim. Aynı zamanda kurucu üyeyim. Peter Jackson'la sendikam iletişime geçti. P. Jackson, asistanının davayı bizzat takip etmesini istiyordu ama bilirkişi sürecindeki belirsizlik nedeniyle net bir şey oluşmadı. Şimdi tarih 12 Mayıs olarak netleştiğine göre arkadaşlarım tekrar iletişime geçerler. Eğer bi gelişme olursa bunu paylaşırız.

-Sizin davanızın ardından bir vatandaşın eşinin ses kaydını alıp Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu tip olayların artmasını beklemeli miyiz?

Şu an ülkede birine zarar vermek istiyorsan bunun en kolay yolu onu şikayet etmek. İlla elle tutulur bir şey olmasına gerek yok. Kişi zaten suçsuzluğunu ispat edene kadar yeterince sıkıntı çekecektir.

-Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

-Anormal durumlar yaşıyoruz. Tek dileğim bir an önce normalleşmek...

Erdoğan'ın 'Gollum' davasına filmin yönetmeni Peter Jackson da katılmak istiyor

Erdoğan’a hakaret etti diye eşi hakkında suç duyurusunda bulundu

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr