Gaziantep'te bulunan Naksan Holding'e ait Nakpilsa'da çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve düşük ücret aldıkları için iş bırakma eylemine başladı. Sabah vardiyasına gelen işçiler, haklarını alamadıkları için iş başı yapmadılar.

Direnişe başlayan işçiler, uzun çalışma koşulları, patron tehdidi ve düşük ücret aldıklarını ifade ederek "Çalışma koşullarını değiştirmedikleri sürece biz makina başına dönmeyeceğiz. Haftada 2 gün 12 saat çalıştırılıyoruz. Haftalık tatilimiz yok. Mesailerimiz tam ödenmiyor. Hasta olduğumuzda,  işe gelemediğimizde kesinti  yapıyorlar. Tüm resmi ve dini bayramlarda çalışma zorunluğumuz var. Çalışmayanları işten atarız korkusuyla çalıştırılıyoruz. Evimize ekmek alamaz duruma geldik. Çocukların okul masraflarını ödeyemez durumdayız. Evimizde hep sorunlar yaşıyoruz. 1300 tl  kendileri çocuk okutup ev geçindirsinler" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde şirketin basın danışmanının "Gazetecilere  güvenmeyin. Onlara 100 Tl verir, haber yaptırmayız" dediği öğrenildi.

Öte yandan Evrensel'de yer alan habere göre, Nakpilsa'da başlayan direniş, ana fabrika olan NAKSAN Plastik'e de sıçradı. B Vardiyası içeri girmedi, içeride çalışır durumda olan A vardiyasının çıkışta direnişe katılacağı haberi geldi, gece girecek olan C vardiyasının da direnişe katılması bekleniyor. Bu durumda iki fabrikada direnişe geçen işçi sayısı 2 bini buluyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr