Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile MİT TIR’larını durduran muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu toplam 122 sanığın yargılandığı "Selam Tevhid’de Kumpas" davasında, duruşmaların kapalı yapılmasına karar verildi. 

Mahkeme, "Davanın devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler kapsamında olması ve kamu güvenliğinin zorunlu kılmasını" gerekçe gösterdi. Davanın bundan sonraki duruşmalarına sanıklar, müştekiler ve avukatları alınacak.

DURUŞMAYA SADECE TARAFLAR ALINACAK
Kapalılık konusundaki taleplere ilişkin karar vermek üzere verilen aranın ardından kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "Davanın devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler kapsamında olması ve kamu güvenliğinin zorunlu kıldığı hal gözetilerek, duruşmaların tamamının kapalı yapılmasına" karar verdi.

Karar sonrasında duruşma salonu boşaltılarak duruşmaya ara verildi. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 182. maddesindeki "Genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir" hükmü uyarınca, davanın bundan sonraki duruşmalarına sanıklar, müştekiler ve avukatları alınacak.

Duruşmaya, basına ve sanıkların yakınlarına kapalı olarak devam ediliyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr