Antalya'da 2014 yılında meydana gelen dolandrırıcılık olayı, Betül D. adlı eski bir milli sporcunun şikayeti üzerine ortaya çıktı. Betül D., kendisini 'Evliya torunu' olarak tanıtan albinolu Ahmet Ö.'in, engelli bir yakınını iyileştirme vaadiyle 38 bin 649 lirasını dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Betül D. şikayetinde, "Bu kişi albino hastalığından dolayı biyoenerji gücü olduğunu, ayrıca evliya dedesi kendisine el verdiği için üstün meziyetleri olduğunu anlattı. Yoksul bir aileye yardım edersem bunu engelleyeceğini söyledi. Bunun üzerine öğrencisi olarak tanıttığı Nilay S.'ya 6 bin lira verdim. Ahmet Ö., engelli yakınını iyileştirme karşılığında yoksulların hesabına para yatırmamı istedi. Bana verdiği banka hesaplarına toplam 38 bin 649 TL yatırdım" dedi.

Şikayet üzerine Ahmet Ö. ile hesabına para yatırıldığı öne sürülen kardeşi Mustafa Ö., sekreteri Nilay S., nişanlısı Melike K., şoförü Ramiz Ç. ve Mesut B. hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Betül D. ile tutuksuz sanıklardan Ramiz Ç., Melike K. ve avukatları hazır bulundu.

ENGELLİ KIZ KARDEŞİMİ İYİLEŞTİRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Dava sanıklarından Melike K. kendisinin de olayın mağduru olduğunu söyledi. 230 bin lirasının dolandırıldığını anlatan Melike K., "Zihinsel engelli bir kardeşim var. Aynı sitede oturduğumuz Ahmet Ö., kardeşimi iyileştirmek istediğini söyleyince kabul ettik. Fakat tedavi için bir yoksula yardım etmem gerektiğini söyledi. Ben buna sıcak bakmayınca 'Kardeşinin iyileşmesini istemiyorsun' dedi. Bunun üzerine kabul ettim. Sekreteri Nilay S'nın kardeşi Burcu S'nın hesabına 8 bin 500 lira gönderdim" dedi.

"BENİMLE NİŞANLANIP 230 BİN LİRAMI DOLANDIRDI"

Birkaç gün sonra tedavi için Ahmet Ö.'in evine davet edildiklerini anlatan Melike K. şöyle dedi:
"Ahmet Özdemir kardeşimi cinlerin ele geçirdiğini söyledi. Tedaviyi beynimin üzerinden yapacağını söyledi. Bunun için kendisiyle cinsel ilişkiye girmem gerektiğini anlattı. Kabul etmedim. Bunun üzerine bana evlenme teklifinde bulundu. Onunla evlenirsem kardeşim için hayırlı olacağını söyledi. Kardeşimin tedavisi için onunla evlenmeyi kabul ettim. Ancak evlenmedik, sadece nişanlandık. Kendisiyle bu süreçte cinsel ilişkim de olmadı. Aynı evde kalmadık. Çok varlıklı olduğunu ancak, hesaplarına bloke konulduğu için parasını çekemediğini söylüyordu. Bu nedenle kardeşimin tedavisi sürecinde söylediği hesaplara toplam 230 bin lira yatırdım. Ben de kendisi hakkında dava açtım."

"TÜRBE DÖNÜŞÜ ORTADAN KAYBOLDU"

Sanığın 2014 yılında kardeşini tedavi için Şanlıurfa ve Adıyaman'daki türbelere götürdüğünü anlatan Melike K., "Ahmet Ö. Adıyaman'dan dönüşte istirahat için ayrılmıştı. Bir daha kendisini görmedik. Dolandırıldığımızı ise bizim gibi dolandırılanların şikayeti üzere karakolda öğrendik. Ahmet Ö., benim hesabıma da 2 bin lira yatırtmıştı. Bu nedenle ben de davanın sanığı durumuna düştüm" diye konuştu.
Melike K.'nın açtığı davayla bu davanın birleştirilmesine karar veren mahkeme, Ahmet Ö. hakkında yakalama kararı çıkardı. Duruşma ertelendi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr