Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saldırıya dair açıklama yaptı. Açıklamada "bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dendi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Verdiğimiz kayıplar sabrımızı zorluyor. Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Terör örgütlerini kullanarak ülkemiz ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar yanıldıklarını göreceklerdir. Her şehidimiz ve her gazimiz bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır. 

Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir. Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir."

Kaynak: Haber.sol.org.tr