Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda patronlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında, "Dün malum gazetecilerin duruşması vardı. Konsoloslar duruşmaya gittiler. Siz kimsiniz ya... Ne işiniz var orda. Burası Türkiye" dedi. 

Yurtdışında iş yapan patronlara destek veren Erdoğan, "Bu konuda en büyük destekçiniz Türkiye'dir" dedi. 

Erdoğan şunları söyledi: 

"Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bir bölümü zaman içinde işadamı konumuna geldi. Bunun yanında ticari faaliyette bulunmak için yurtdışına giden vatandaşlarımızın sayısı son 13 yılda çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Geçtiğimiz günlerde TİKA çalışanları için 'çağdaş alperenler' ifadesini kullanmıştım. Aynı sıfatı sizlerin de hakettiğine inanıyorum. Bugün yer kürenin dört bir yanında işinin, kazancının peşinde olan işadamlarımızın her biri çağdaş alperendir. Çünkü sizler bulunduğunuz yerlerde aziz milletimizi de temsil ediyorsunuz."

Sözü, MİT TIR'larıyla ilgili haberler yaptıkları için dün hakim karşısına çıkan Can Dündar ve Erdem Gül'e getiren Erdoğan, "Dün bir gazetecinin mahkemesi vardı. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya? sizin ne işiniz var ya? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil burası Türkiye. Sen konsolosluk Binası ve ya konsolosluk içinde yetkilisin. Oynanan oyunun tarzını göstermesi açısından bu çok önemli" dedi. 

Erdoğan konosolosların desteğini "Haddi tecavüz" olarak yorumladı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr