AKP Ankara İl Başkanlığı yöneticileri, parti kurultayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" diye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte Aksaray Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın'ı ziyaret etti. AKP heyeti ziyaret ardından Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP kurultayında yaptığı konuşmadan dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AKP İl Başkanı Karatay, Erdoğan'a bu kadar hakaret edilmesini kabul edemediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?
CHP 35. Olağan Kongresi'nde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan "diktatör bozuntusu" diye bahsetmiş, "Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?" demişti.. Bu sözlerden sonra toplantıya davetli olarak gelen AKP heyeti salonu terk etmişti. Ardından AKP ve CHP kanadından çok sayıda açıklama gelmiş, AKP'li yöneticiler defalarca Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, CHP'nin yüzde 28'lik hissesine sahip olduğu İş Bankası'na el konulmasını istemiş, bununla ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığı da hükümet tarafından hızla açıklanmıştı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 100 bin liralık tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Kılıçdaroğlu'ndan soruşturma açıklaması

Kılıçdaroğlu son olarak, Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' sözleri için "Haksızsam çıkar özür dilerim" demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Haksızsam çıkar özür dilerimKaynak: Haber.sol.org.tr