Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ikinci kaymakamlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye ve NATO'ya sitem etti.

Erdoğan konuşmasına "Kaymakamlık sabah 9 akşam 18 arası yapılacak, sonra eve gidip yatılacak bir iş değildir. Kaymakam 24 saat çalışan, teyakkuz içinde olan kişidir" diyerek başladı.

"Sizler mazeret kapı yerine, çözüm kapısını zorlamalısınız. Önünüze çıkan zorluklar karşısında asla eliniz kolunuz bağlı olmayacaksınız" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ya yol bulacaksınız, ya da yol yapacaksınız. Başarılı olanları takdir etmek, aynı çabayı göstermeyenleri de tespit etmek zorundayız" dedi.

ABD VE NATO'YA SESLENDİ
Suriye'deki gelişmelerden bahseden Erdoğan, yine ABD'ye ve NATO'ya sitem etti. Erdoğan, "YPG'ye, PYD'ye terör örgütü diyemeyen Amerika'yı da anlamakta zorlanıyorum. Terör örgütü PKK'nın tüm kayıtlarında YPG, PYD'nin kurucusu kim olduğu bellidir. Biz ABD ile NATO'da beraber değil miyiz? Sizin dostunuz biz miyiz, YPG,PYD mi? Dostum PYD'ye, YPG'ye silah yardımı yapıyorum de. Bilelim ki bu konuları sizle konuşmak zorunda kalmayalım. Dost, dostluğunun gereğini yapmalı. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız, ama bizi dost olarak görmeyenler bunu açıkça ifade etsin" diye konuştu.

"YPG'ye yardımımız devam edecektir ama orada yapılan mücadelede işimizi zorlaştırmasın, lafa bak... Bir defa temelden bu yaklaşım sakat. Bu bilgileri sen bizden alacaksın. Bu tür insanlara, teröristlere bu sorulur mu  Ona soracaksın, onun verdiği bilgiye göre hareket edeceksin" diyen Erdoğan, "İyi terörist, kötü terörist yoktur. El-Nusra ile El-Kaide arasındaki ilişki neyse PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur" ifadelerini kullandı.

'HANİ BİZ KOALİSYONDUK'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin uçuşa yasak bölgeye "evet" demediğini söyleyerek, "Ama bak orada Rus savaş uçakları cirit atıyor ve binlerce, on binlerce oradaki mazlum, mağdur insan ölüyor. Hani biz koalisyon güçleriydik, hani koalisyon güçleri olarak beraber hareket edecektik. Hani ne oldu ve kalkıp Türkiye'ye şu söyleniyor, 'PYD'ye, YPG'ye top atışlarını durdurun'. Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye karşı bir kişi kalkıpta bir havan topu, bir mermi atarsa, bu kat be kat fazlasıyla karşılığını bulacaktır" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından diğer başlıklar şöyle:

"Suriye konusunda Türkiye nefsi müdafaa konumundadır. Yani yaptığımız her şeyin, attığımız her adımın meşruiyeti vardır. Bu hassasiyeti anlayamayan veya saygı duymayan herkes öyle veya böyle bunun bedelini ödeyecektir. Türkiye can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına izin vermeyeceğiz.

PYD'nin bu oyunda sadece bir piyon olduğu öylesine açık ki bölgedeki Kürt halkı bile destek vermiyor.

Kobani'de 200 bine yakın kürt kardeşimizi içeri alan kimdi? Biz mi aldık başkaları mı aldı? Yediren içiren giydiren kimdi? Türkiye Cumhuriyeti yaptı bunları; ama birileri hala bunu görmek istemiyor. 

PKK'nın ülkemizde yaptığı projeyi PYD Suriye'de yapıyor.

Kilis'te sığınmacı sayısı şehrin nüfusunu bile geçmiştir. Bu durum sürdürebilir bir durum değildir.AFAD ve Kızılay gerçekten takdiri şayan bir şekilde yardımlar ortaya koyuyor. Kaymakamlarımızın AFAD ve Kızılay'a gerekli desteği verdiklerini biliyorum. 

Artık denizin bittiği yere geldik. Ya bu mesele kısa bir zamanda çözülecek, yada kar topu gibi büyüyecek ve tüm dünyayı etkisi altına alan daha büyük sorunların kapısı açılacak."

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr