Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı Yeşilay Zümrüanka Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmasında “Tarih kitaplarında Atatürk Orman Çiftliği'nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuklar görürsünüz” dedi. 

Erdoğan’ın bu sözleriyle "iki ayyaş" çıkışına benzer olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yle Atatürk Orman Çiftliği'nde çektirdiği fotoğrafın kastedildiği iddia edildi.

Erdoğan, "Aileler sağlığa faydalı diyerek ilkokul çocuklarına birayı sevdirmeye çalışmıştır. Bunlar bu ülkede yaşandı. Tarih kitaplarında Atatürk Orman Çiftliği'nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuklar görürsünüz" diye konuştu. 

Erdoğan alkol kullanımıyla ilgili şunları söyledi:

"Çağdaşlaşmayı, alkol kullanmakla, zararlı alışkanlıkları teşvik etmekle, tek tip bir hayat tarzına sahip olmakla özdeş hale getirenler var. Bu ne yeni bir tavırdır ne de ülkemize münhasırdır. Bakınız daha önce de ifade etmiştim. İstanbul'un işgali sırasında gençlerin işgal güçleri tarafından alkol kullanmaya teşvik edildiğini gören bir avuç kahraman bağımlılıkla savaşmak için Yeşilay çatısı altında toplanmıştır. Tek parti döneminin jakobenleri Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir."

Suriye'de şehir kurmak isteyen Erdoğan: Konuyu Obama'ya açtım
Kaynak: Haber.sol.org.tr