ABD Başkanı Obama ile söyleşi yapan The Atlantic dergisinden Jeffrey Goldberg “Obama, Erdoğan’ı ılımlı bir Müslüman lider olarak görüyordu. Ama artık Erdoğan’ı bir fiyasko, otoriter bir lider addediyor” şeklindeki sözleri, siyasetin gündemine oturdu.

Goldberg'in sözleri hakkında AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. "Hiçbir şekilde doğru kabul edilemeyecek bir ifadedir. Bunu yazan gazeteciyi kınıyoruz" diyen Çelik, ABD'den de yalanlama beklediklerini dile getirdi.

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

Kılıçdaroğlu'nun bir açıklamaşı olmuş şu kadar parayı verelim AB alsın diye. Bunlar insan ve bu topraklara canlarını kurtarmak için sığınmış canlılar. Sanki bir nesne gibi ifade ediyor. Bunlar nesne değil, insan. İnsanlık onuruna yaraşır şekilde konuşmak gerekir. Bu insanları nesneleştirici bir dil kullanılması doğrusu bizim açımızdan yadırgatıcı. Biz bu dile prim vermeyeceğiz.

Dokunulmazlık, parlamentolara verilmiş bir haktır. Ama bu hak demokratik siyasetin savunulması için verilmiştir. Zaman zaman parlamentolara vesayet biçimleriyle müdahale edilir. Bu, parlamentoların demokratik siyaset hakkını koruması için verilen bir zırhtır. Bunu birileri, terörün, insanlığa karşı işlenen suçun himayesi için kullanıyor ve buna dönük olarak bu desteği veriyorsa onlar parlamentonun şeref ve haysiyetini kirleten bir tutuma girmektedirler. Hiçbir hukuk devleti de buna sessiz kalamaz. AK Parti'nin ortak bir karar aldığı haberlerini yalanlıyorum.

'Obama Erdoğan'ı başarısızlık olarak görüyor'

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr