Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ikinci kaymakamlar toplantısı gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye ve NATO'ya sitem etti.

Erdoğan konuşmasına "Kaymakamlık sabah 9 akşam 18 arası yapılacak, sonra eve gidip yatılacak bir iş değildir. Kaymakam 24 saat çalışan, teyakkuz içinde olan kişidir" diyerek başladı.

"Sizler mazeret kapı yerine, çözüm kapısını zorlamalısınız. Önünüze çıkan zorluklar karşısında asla eliniz kolunuz bağlı olmayacaksınız" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ya yol bulacaksınız, ya da yol yapacaksınız. Başarılı olanları takdir etmek, aynı çabayı göstermeyenleri de tespit etmek zorundayız" dedi.

Suriye'deki gelişmelerden bahseden Erdoğan, yine ABD'ye ve NATO'ya sitem etti. Erdoğan, "YPG'ye, PYD'ye terör örgütü diyemeyen Amerika'yı da anlamakta zorlanıyorum. Terör örgütü PKK'nın tüm kayıtlarında YPG, PYD'nin kurucusu kim olduğu bellidir. Biz ABD ile NATO'da beraber değil miyiz? Sizin dostunuz biz miyiz, YPG,PYD mi? Dostum PYD'ye, YPG'ye silah yardımı yapıyorum de. Bilelim ki bu konuları sizle konuşmak zorunda kalmayalım. Dost, dostluğunun gereğini yapmalı. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız, ama bizi dost olarak görmeyenler bunu açıkça ifade etsin" diye konuştu.

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Haber.sol.org.tr