Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, El Bakraoui’nin Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın İbrahim El Bakraoui’nin isteği üzerine iade edildiğini ve Türkiye tarafından nota verildiğini söylediği Hollanda ise konunun incelendiğini duyurdu.

Deutsche Welle’nin Belçika basınından aktardığına göre, VRT televizyon kanalına konuşan Belçika Adalet Bakanı Geens, El Bakraoui Türkiye’den sınırdışı edildiği dönemde sadece cezası tecil edilmiş normal bir suçlu olarak tanındığını belirterek, “Bildiğim kadarıyla El Bakravi Türkiye’den Belçika’ya değil, Hollanda’ya sınır dışı edilmişti“ diye konuştu.

Hollanda Adalet Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada da konunun incelendiği, perşembe gününden önce ayrıntılı bilgi verilemeyeceği kaydedildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’le düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuşmuştu: “Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir.”


Kaynak: Haber.sol.org.tr