Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine'de düzenlenen basın toplantısında gündemi yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gine Cumhurbaşkanlığı külliyesi Gine'ye yakışmıyor, yeniden yapılmalı" diye konuştu.

CHP'nin anayasa görüşmelerinde masadan kalkmasını değerlendiren Erdoğan, "TBMM başkanımızın 4 partiye yaptığı davet şahsımla alakalı değil, yeni bir anayasanın görüşülmesiyle ilgili davettir. Son sözü söyleyecek olan millettir" dedi. Erdoğan, "Yeni anayasanın görüşülmesi ve mutabakat sağlanabilirse alınacak netice ülkemizin geleceği içindir. Şahsımla ilgili olur mu olmaz mı böyle bir değerlendirme söz konusu değildir. Ana muhalefet partisi genel başkanının şu andaki tavırları ipe un sermekten başka bir şey değildir. Dürüstseniz masadan kaçmazsınız" diye konuştu.

"Bakın bundan önce bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı, ilk defa halka gitmek suretiyle yapılan seçimdir. Bir genel başkan olarak siz katılmadınız buna. Dışarıdan ısmarlama bir aday çıkardınız, üzerinde 14 siyasi parti birleştiniz ama milletim sizle ittifak etmedi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletim şahsım üzerinde yüzde 52 ile ittifak etti ve bizi Cumhurbaşkanı olarak görevlendirdi. Meydanlarda söz verdiğiniz yeni anayasanın yapımıyla ilgili dört siyasi partinin üçer tane temsilcisi var, burada iktidar partisinin 317 milletvekili var. 313 milletvekili 3 kişiyle temsil ediliyor, 233 milletvekiliyse 9 milletvekiliyle temsil ediliyor. Bu adil bir yaklaşım değil. Benim dönemimde de bunu uyguladık."

Erdoğan İBB Başkanı ruhunu koruyor: İBB, Gana'ya 30 otobüs hibe edecek

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr