Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby'nin "Türkiye'den Azez'e saldırıları durdurması çağrısında bulunuyoruz" sözleri sorulan Erdoğan, "Beni Kirby ile muhatap ederseniz yanlış olur, saat 5'te Sayın Obama ile görüşmem olacak" dedi.

İMZA METNİ

Aralarında Hasan Cemal, Oya Baydar ve Baskın Oran'ın bulunduğu 200'den fazla ismin Azez'e yönelik operasyonlara tepki içeren imza metnine değinen Erdoğan, "Yine aydın müsvetteleri ortaya çıktı. Ya siz Erdoğan'ın yanında olsanız ne yazar olmasanız ne yazar?" ifadelerini kullandı.

ANKARA SALDIRISI

Erdoğan, Ankara saldırısına ilişkin şu yorumu yaptı: "Halka sökülmeye başladı. Olay aydınlanmaya başladı. Asıl bu işte aktif olanlar, kesinlikle hiç tereddütümüz yok YPG/PYG. Aktif oynayan 3 kişi var. Canlı bomba kimdir? Kesinlikle YPG. Bir defa o zaten PYD'nin silahlı gücü, malum. Batı'nın anlamamakta direnmesi üzüyor. Bu örgütlere yaptıkları desteklerin, yardımların nerede, nasıl patladığını kendilerine söyleyeceğiz. YPG'yi yerleştirmek suretiyle güneyimizde bir koridor oluşturmak gayretindeler, biz bu koridora müsaade etmeyeceğiz." 

HDP'YE TEPKİ

HDP'nin Ankara saldırısına ilişkin meclisteki üç partinin imza koyduğu metne HDP'nin imza vermemesini de şu şekilde eleştirdi: "Parlamentoda 4 parti var, 3 parti hainlere karşı birliktelik sağlıyor, terör örgütünün temsilcisi parti imza koymuyor. Burada imza koymaması suç üstü yakalanmasıdır, 'Biz Kandil'in temsilcisiyiz' demektir."

GÖZALTILAR

Erdoğan, Ankara saldırısı sonrası yapılan operasyonlarla ilgili "14 kişi gözaltında. 14'le kalmayacak gerisi gelecek. Çünkü bu işin uzantıları içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür" ifadelerini kullandı.
 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr