Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye kararıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Saygı duymuyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül 92 günlük tutukluluk sonrasında serbest kaldılar. Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı vardı. Sadece kişi hak ve hürriyetlerinin değil, aynı zamanda ifade ve basın özgürlüğünün de ihlal edildiği yönünde bir hükümde bulundu Anayasa Mahkemesi. Yüksek Mahkeme'nin bu kararını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

"Her şeyden önce şu ana kadar ben bir açıklamada bulunmadım. Bu konuyla ilgili konuşmadım" diyen Erdoğan, "Şunu söylemek durumundayım; bu olayın ifade özgürlüğü ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır" dedi. 

"Cumhurbaşkanlığı sözcümüz de bununla ilgili bazı açıklamaları Cuma günü yapmıştı. Biz bakar kör olmak zorunda değiliz. Bazı gerçekleri görmeliyiz" diye konuşan Erdoğan, "Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Bu haberlerde bu ülkenin Başbakanına Cumhurbaşkanına burada da her türlü saldırı vardır. Kalkacak Cumhurbaşkanına Başbakana istediği gibi saldıracak da biz buna seyirci mi kalacağız?" diye sordu.

Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bununla ilgili bir karar vermiş olabilir ben bu karara ancak sessiz kalabilirim. Ama onu kabul etmek durumunda değilim. Ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Çünkü ortada bir gerçek var. Bu bir beraat, tahliye kararı değildir. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme o kararında direnebilirdi" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr