Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş'in düzenlediği "Kadın Emeği Buluşması"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükafatlandırılır. Onun için cennet babaların ayakları altında değil, annelerin ayaklarının altındadır. Annelerin ayaklarının altı öpülür, ben öptüm siz de öpün.

Eşit işe eşit ücret dedik. Bunu uygulamaya biz koyduk. Medeni Kanun'da, İş Kanunu'nda, Ceza Kanunu'nda, Gelir Vergisi, Belediyer, İşsizlik Sigortası Kanunu'nda kadınlarımızı koruyacak özel maddeler koyduk. 

Kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılmasında kat ettiğimize inanıyorum. Eşimle haydi kızlar okula kampanyasını başlattık. 2007'de yüzde 87 olan kız çocuklarının okullaşma oranı geçtiğimiz yıl yüzde 96 ya çıktı. Şartlı eğitim yardımıyla hiçbir ailenin kız çocuuklarını eğitimden mahrum bırakmasına izin vermedik. 

Kadını başında örtü var, yok diye nasıl bir ayrıma tabi tutarsın. Başında örtü varsa kadın değil, örtü yoksa kadındır. Kadının başında örtü varsa, yıllarca okula işe almadılar. Bunu biz değiştirdik. Asıl sizin yaptığınız ayrımcılıktır. Bazı belediyelerin ve partilerin güya kadın günü için düzenledikleri kampanyaları görüyoruz. Bu topraklara yabancı olan bu zihniyeti lanetliyorum. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları, kadını kendi ideolojilerine köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, toplumundan, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadına özgürlük diyenler aslında nesillerimizi hedef alıyorlar. 

Erdoğan'ı 'ağlatan' 8 Mart mektubu: Rabbim lütfen benim ömrümü ona ver

ERDOĞAN'IN HEDEF ALDIĞI AFİŞ:

Kaynak: Haber.sol.org.tr