Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu öncesinde "giderayak" açıklama yaptı, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tahliye edilmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği ve alt mahkeme tarafından tahliye edilmelerinin önünü açan "Hak ihlali var" kararına tepki gösteren Erdoğan'ın imdadınaysa ilk Şamil Tayyar yetişti.

AKP Milletvekili Tayyar, Erdoğan'ın, zaten son derece açık olan sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Twitter'dan açıklama yapan Tayyar, "Reis'in itirazı, AYM'nin iç hukuk yolları tüketilmeden kendini Sulh Ceza Mahkemesinin yerine koyarak verdiği hukuk dışı karara tepkidir" dedi. Tayyar, "Reis bu çıkışıyla hukuku iğfal eden AYM'ye haddini bildirmiş, görev alanına dönmesi için uyarıda bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Tahliye kararıyla ilgili "Şunu söylemek durumundayım; bu olayın ifade özgürlüğü ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır" diyen Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bununla ilgili bir karar vermiş olabilir ben bu karara ancak sessiz kalabilirim. Ama onu kabul etmek durumunda değilim. Ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum" demişti.

Erdoğan'dan ilk 'Can Dündar-Erdem Gül' açıklaması

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr