Erdem Gül'e, bugün Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan " WikiLeaks hadisesi olduğunda ne tür tedbirlerin alındığını gördük. Assange hala sığınmış vaziyette bulunmaktadır" açıklamasına yanıt verdi.

Haklarındaki iddianemeyi gördüğünü, iddianamede gazetecilik faaliyeti dışında bir şey olmadığını söyleyen Gül, Cumhurbaşkanlığı’nın kendilerini Assange ile örneklendirmesi konusunda da, ABD’nin yazanı değil, sızdıranı yargıladığını hatırlattı.

Erdem Gül şunları söyledi:

AYM tutukluğumuzla ilgili bir karar verdi. Bunu biliyoruz. Gerekçeli kararını görmedik. Dün gördüğümüz karar tutuklulukla ilgili. AYM kararında üç önemli unsur var, kişi güvenliği, ifade ve basın özgürlüğü. Biz artık yargılanmayacağız demiyoruz. İddianemeyi de gördük. İddianamede sadece yazdığımız yazılar ve gazetecilik faaliyeti var. Bize başka bir suçlama yok. Savcı sadece, bu yazıyı yazmış, yazmaktaki amacı şudur diyor. Başka bir şey yok. Yazı ve haber suç değildir. Yargılama yapılacaksa bile bunun yolu tutuklama, casusluk ve terörle ilişkilendirme değildir. Orada kastedilen Assange ve Snowden meselesi, devletin bilgi sızdıran görevlileri yargılamasıdır. Amerikalılar bile biz sızdıranı yargılıyoruz, yazanı değil açıklaması yapmıştır.

Kaynak: Haber.sol.org.tr