Çocuklara tecavüz ettiği doktor raporuyla da doğrulanan öğretmenin bağlı olduğu Ensar Vakfı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak proje yürüttüğü, projenin bu yıl 5'incisi düzenlendiği ve dahası Turkcell'in de Ensar Vakfı'nın sponsoru olduğu ortaya çıkmıştı. soL'un haberiyle kamuoyunun gündemine gelen bu ilişkilerle ilgili Turkcell'den yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya, katıldığı diğer "sosyal sorumluluk" projelerini anlatarak başlayan Turkcell, Ensar Vakfı'na yaptığı finansmanlığı görmezden gelmeyi tercih etti.

"Türkiye’nin Turkcell’i olarak, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini desteklemek amacıyla bugüne kadar çok sayıda projeye imza attık" diyerek başlayan Turkcell, açıklamada, "Tüm bu projelerle 16 yıl boyunca kesintisiz olarak 100 binin üzerinde eğitim bursu sağladık" diyerek, olayın üstünü kapatmaya çalıştı.

"Saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz" denilen açıklamada "Ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Çocuk istismarı yuvası Ensar Vakfı'nın sponsoru: Turkcell

Turkcell'in AKP'li yılları: Özgür Kız'dan Ensar Vakfı'na

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr