Yandaş kanal A Haber'de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, "Bizim vakfımızda meydana gelen olaylar, başka vakıflarda da oldu" diyerek Ensar Vakfı'nı ve tecavüzü aklamaya çalıştı. 

Dilberoğlu, vakfını kurtarmak için mahkeme ve doktor raporlarıyla çürütülen iddiaları gündeme getirdi. Dilberoğlu "Aziz Nesin Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı gibi kurumlarda, bizim vakfımızda yaşanan olaylar yaşandı" dedi.

Dilberoğlu konuşmasında, "Bu olay daha önce de birçok vakfın başına geldi. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok fazla örnekleri var. Malesef çok yaygın bir suç. Ve de toplumda infiale sebep olduğu için burdaki istismarı kullanan çok fazla kötü niyetli kişiler var. Aziz Nesin Vakfı'nda daha önce böyle bir olay olmuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde de... Orada kalan kız öğrencilerimizin hiç yakışık olmayacak şekilde bir takım ifadelerle tecavüze uğradı. Erkek askeri öğrencilerle birlikte olmaya yönlendirildikleri ile ilgili bir takim söylemler geliştirildi" dedi. 

ALİ NESİN DOKTOR RAPORLARIYLA YANIT VERMİŞTİ

Nesin Vakfı'ndaki tecavüz iddiası 2007 yılında gündeme geldi. Ancak soruşturma sonucunda tecavüz olayının yaşanmadığı ortaya çıktı.

Vakıf Başkanı Ali Nesin doktor raporları ile çürütülen tecavüz iddiası ile ilgili şunları söylemişti: "Basında çıkan haberlerin tersine birinci rapor olumlu çıktı. Herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Daha ayrıntılı ikinci bir inceleme yapıldı. Sonuçları bekleniyor. Yalan haberleri yayan ve yayımlayanların peşini bırakmayacagiz. Köy Enstitüleri de 'fuhuş var' iddiasiyla kapatiımıştı. Aynı senaryonun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz."

ÇYDD DAVASINDA DİJİTAL VERİLER SAHTE ÇIKMIŞTI 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) davasının dayanağı dijital dökümanın sahteliği bilirkişi raporlarıyla kanıtlandı. Vakıfta kalan, üç kız muayene edildi. Raporlarda ve ifadelerde söz konusu iddiayı doğrulayan bir bulgu ortaya çıkmadı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr