Karaman'da Ensar Vakfı'yla irtibatlı öğrenci evlerinde bir ilkokul öğretmeninin pekçok erkek çocuğuna tecavüz etmesi olayıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili yayın yasağınının ardından, bugün de Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın Ensar Vakfı'nı savunması, "Bu telaş niye" sorusunu akıllara getirdi. 

Kamuoyunda pek çok AKP'li siyasetçi, Karaman Valisi, Milli Eğitim Müdürü ve diğer bürokratlar Ensar Vakfı'na siper olurken, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı da bu haberle ilgili yayın yasağı koymuştu. Bugün son olarak Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki köşesinde doğrudan Ensar Vakfı'nı savunması dikkat çekti. 

Hakan'ın yazısı akıllara, "Madem Ensar Vakfı bu kadar masum, mağdur çocukların adı zaten hiçbir yerde yayınlanmadı, o halde yayın yasağı neden konuldu?" sorusunu getirdi. 

ENSAR VAKFI'YLA İLGİLİ İLK OLAY DEĞİL!

Karaman'daki tecavüz olayında Ensar Vakfı adının öne çıkmasının nedeni 2008'de Çorum'da meydana gelen bir başka olaya da dayanıyor. Türkiye, Ensar Vakfı’nı tecavüzle anmaya başladığında yıl 2008’di. Vakfın Çorum Şube Başkanı olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler, iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla hapis cezasına mahkum edilmişti. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan 52 yaşındaki Zekai İşler hakkında iki yıl sonra, 2010’da bir dava daha açıldı. Bu kez bir başka kadın, “Zekai İşler 13 yaşımdayken bana da tecavüz etti” diye şikayetçi oldu. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci bir dava açıldı. İşler 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu kaldığı süre ve mahkemedeki iyi hali nedeniyle de bir süre sonra tahliye edildi. 

Karaman'daki olayda da Ensar Vakfı'nın ön plana çıkması, bu vakfın geçmişte de benzer bir suçla anılmasından kaynaklanırken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, "Bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?" diye sordu. 

Ahmet Hakan tecavüz haberi sonrası Ensar Vakfı'na sahip çıktı!

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr