Ensar Vakfı Başkanı ve Türk Hava Yolları (THY) İcra Komitesi Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, Karaman'da 45 çocuğun vakıfları bünyesinde gönüllü çalışan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz kalması hakkında konuştu, soruşturmayla ilgilerinin olmadığını belirtti.

Dilberoğlu; "Cumhurbaşkanımızın vakfımıza yakın durması, Emine Hanım’ın kadınlar ile ilgili çalışmalarımıza destek vermesi, Bilal Erdoğan’ın projelerimize katkı sağlaması FETÖ’yü rahatsız etti. Bunlar hükümetle irtibatlı olan sivil toplum kuruluşlarını itibarsızlaştırmak amacıyla bu kampanyayı başlattılar" dedi.

'DİNDAR NESİL PROJEMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR İFTİRA ATTI'

Tecavüzcü öğretmenin vakıflarında kısa süreli çalıştığını söyleyen Dilberoğlu, bu nedenle olayla ilgileri olmadığını savundu, Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Zekai İ.'nin cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasına ise değinmedi.

"İslam ahlakının bu ülke için bir şans ve kurtuluş olduğuna inanıyoruz" diyen Dilberoğlu, "Sol kesim ‘Dindar Nesil’ projemizden rahatsız olduğu için iftira atarak saldırdı" ifadelerini kullandı.

TECAVÜZCÜ VAKFIN ARKASINDA BÜYÜK ŞİRKETLER: THY, TURKCELL

İsmail Cenk Dilberoğlu 2015 yılı Mart ayında, AKP İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğini yürüttüğü dönemde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından THY Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği'ne atandı. 2015 Aralık ayında ise Dilberoğlu, THY İcra Komitesi Üyeliği koltuğuna oturdu.

Dilberoğlu, AKP'nin kamu payı olan şirketlerdeki çok sayıdaki kadrosundan yalnızca biri.

AKP, SPK aracılığıyla KİT'ler ve kamu payı olan şirketlerinin yönetimine yüksek maaşlarla kendi kadrolarını yerleştirdi, bu çerçevede 2013'te Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça'yı atadı.

Ahmet Akça'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Turkcell de Ensar Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü projelere sponsorluk yapıyor.

Çocuk istismarı yuvası Ensar Vakfı'nın sponsoru: Turkcell

Turkcell'in AKP'li yılları: Özgür Kız'dan Ensar Vakfı'na

Komünist Parti'den Ensar Vakfı'nda pankartlı eylem: Tecavüzcü Ensar Vakfı kapatılsın
Kaynak: Haber.sol.org.tr